• Predstavenie Kráľ Drozdia brada + výber detí do literárno-dramatického odboru
          • Predstavenie Kráľ Drozdia brada + výber detí do literárno-dramatického odboru

          • V stredu 7. júna sa žiaci 1. - 7. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia Kráľ Drozdia brada. Nemuseli však nikam chodiť, divadlo prišlo za nimi do školy a to dokonca v kontaktnej podobe, kde sa žiaci stali sami súčasťou predstavenia. Predstavenie nám zahral herec z divadla Babadlo, ktorý zapojil do deja aj prítomné deti.

            Deťom sa predstavenie páčilo a čo je najlepšie, na záver bolo žiakom oznámené, že od septembra bude na škole otvorený literárno-dramatický odbor ZUŠ Ladislava Mokrého z Topoľčian. Okrem výtvarného odboru, hudobného odboru, bude teda fungovať aj toto nové oddelenie, kde sa deti okrem samotného divadla, naučia aj moderátorskému umenie, či dabovaniu, teda aktivitám, v ktorých je dôležité vystupovanie pred publikom.

            Výber detí do literárno-dramatického odboru prebehne u nás na škole dňa 21. júna 2023 v čase od 13.00 h. do 15.00 h. Deti si musia si pripraviť báseň, alebo prózu, ktorú predvedú. Dúfame, že sa nájde dostatok talentov na našej škole aj v tomto smere.

             

        • Deň detí
          • Deň detí

          • Oslávili sme Deň detí športovo-zábavným dopoludním, kde žiakov čakali rôzne disciplíny, za ktoré získavali body. Ďakujeme deviatakom, ktorí pripravili disciplíny, dobrovoľným hasičom z DHZ Horné Obdokovce za ich vystúpenie pre škôlkarov a ďakujeme aj pánovi Stanislavovi Rumanovi za zmrzlinu pre deti.

             

          • Deň mlieka v PD Horné Obdokovce

          • V utorok 30. mája 2023 sa žiaci 1., 2. a 3. ročníka zúčastnili exkurzie v rámci Dňa mlieka na PD Horné Obdokovce. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácií a už veľmi dobre vieme, aké je mliečko pre nás zdravé.

        • Exkurzia štvrtákov a piatakov v Leviciach
          • Exkurzia štvrtákov a piatakov v Leviciach

          • V pondelok 22. mája 2023 navštívili žiaci 4. a 5. ročníka vzdelávacie zážitkové centrum Atlantis, kde si na vlastnej koži mohli vyskúšať, ako fungujú základné fyzikálne zákonitosti a absolvovali program s tématikou robotov a umelej inteligencie. 

            Potom sme sa presunuli do Tekovskej hvezdárne, kde žiaci navštívili planetárium a vypočuli si prednášku o našej slnečnej sústave, kométach či meteoritoch. Vonku potom pozorovali škvrny na slnku.

            Žiakom sa exkurzia páčila a odniesli si z nej kopec zážitkov.

        • Aktivity našich škôlkarov
          • Aktivity našich škôlkarov

          • Deti z materskej školy sa v 2. polroku zúčastnili na niekoľkých rôznych akciách a besedách. Opäť k nám zavítalo divadielko s novým predstavením Potulky Macka Packa, v ktorom hrali hlavné úlohy deti z triedy Deťúreniec.

            Navštívili sme hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci. Deti zažili návštevu tzv.sférického kina. Premietali im  2 náučné rozprávky – Podmorský svet a Život stromu.

            4 .mája  sme si pripomenuli sviatok sv. Floriána – patróna hasičov. Prežili sme tento deň na hasičskej zbrojnici miestnej DHZ, kde si pre deti hasiči pripravili parádne aktivity.

            Deň matiek tento rok deti aj rodičia zažili trochu inak, zorganizovali sme akciu ,,Míľa k mamkinmu srdiečku´´. Bežci a chodci rozdelení v kategóriách prešli 1 míľu – 1,6km. Spoločne bolo prejdených 69 míľ, čo je 110,4 km.

            Deti navštívili mesto Nitra, odviezli sa turistickým vláčikom na Nitriansky hrad, navštívili kino Cinemax, kde premietali rozprávku Úžasný Maurice.

            Poslednou besedou v tomto školskom roku bola beseda s pani záchranárkou Soňou Schmiesterovou. Priblížila deťom svoju prácu, deti mali možnosť vyskúšať niektoré zdravotnícke pomôcky. Ďakujeme a tešíme sa na nové zážitky!

            Pozrite si fotografie z akcií škôlkarov v triednych fotoalbumuch Deťúreniec a Sovičiek.

        • Pripomenuli sme si Deň mlieka
          • Pripomenuli sme si Deň mlieka

          • "Mliečko, mliečko, to je veda,

            bez neho sa vyrásť nedá.

            Mlieko všetci radi máme,

            na raňajky si ho dáme."

             

            Aj týmito veršami sme si v rámci školskej rozhlasovej relácie pripomenuli význam konzumácie mlieka ako jednej z najdôležitejších zložiek výživy človeka. 16. mája vstúpil do povedomia širokej verejnosti ako Medzinárodný deň mlieka.

            Počas tohto dňa dostali žiaci našej školy malé mliečka a brožúrky školského programu EÚ. Počas výtvarnej výchovy zhotovili milé výtvarné práce k danej tematike so známym motívom usmiatej kravičky.

            Na hodine informatiky žiaci 2. stupňa tvorili prezentácie o vlastnostiach a význame mlieka.

        • Počas hodín sme si pripomenuli Deň Zeme
          • Počas hodín sme si pripomenuli Deň Zeme

          • Aj žiaci II. stupňa sa zapojili do aktivít ku Dňu Zeme. Žiaci 6. ročníka na hodine občianskej výchovy vypracovali prezentáciu na tému Môj región a životné prostredie. Žiaci 8. ročníka na hodine anglického jazyka vypracovali projekty Save our Earth (Zachráňme našu Zem). Žiaci svojimi prácami ukázali prepojenie vyučovacích predmetov témou enviromentálnej výchovy.

            Aj na hodinách geografie a výtvarnej výchovy si žiaci pripomenuli Deň Zeme aktivitami, kedy vypracovali projekty a výtvarné práce o problémoch našej planéty a potrebe si ju chrániť.

          • Matyáš Magoč na 3. mieste v šachovom turnaji v Smoleniciach

          • Matyáš Magoč z VIII. A triedy sa zúčastnil na Otvorených majstrovstvách ZŠ s MŠ Smolenice v šachu, na ktorých skončil v kategórii chlapcov do 14. rokov na 3. mieste. 

            Matyášovi gratulujeme a držíme mu palce na ďalších turnajoch a to hlavne jeho spolužiaci z 8. triedy spolu s pani učiteľkou triednou.

          • Aktivity detí ku Svetovému dňu kultúrneho dedičstva

          • Žiaci 3. a 4. ročníka v rámci hodín pracovného vyučovania s pánom učiteľom Rybanom vytvárali výrobky z drôtu a na hodine výtvarnej výchovy kreslili čičmianske chalupy. Pripomenuli si tak Svetový deň kultúrneho dedičstva, ktorý sa každoročne viaže k 18. aprílu.

        • Prijímanie detí do MŠ
          • Prijímanie detí do MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Horné Obdokovce oznamuje, že zápis do materskej školy pre školský rok 2023/2024 sa uskutoční dňa 30. mája 2023 v čase od 8.00 do 10.00 h. a 31. mája v čase od 12.00 do 16.00 h.  v priestoroch MŠ.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa bude zverejnená na stránke školy od 1. mája 2023. Súčasťou  žiadosti musí byť potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od lekára, s uvedením informácie o povinnom očkovaní dieťaťa. Tlačivo na potvrdenie pre pediatra nájdete v prílohe.

            Žiadosť podpísanú obidvoma rodičmi (podľa nového zákona platného od 01/2022) a potvrdenie od pediatra doručíte osobne v MŠ spolu s dieťaťom 30. alebo 31. mája 2023.

            Podmienky prijímania detí do MŠ:

            - deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (deti, ktoré dovŕšili vek 5 rokov do 31. 8. 2023)

            - deti, ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania

            - deti, ktoré nedovŕšia do 31. 8. 2023 vek 5 rokov a zákonný zástupca požiada o predčasné plnenie povinného predprimárneho vzdelávania v šk. roku 2023/2024, pričom so žiadosťou predloží písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            - deti päťročné (narodené po 1. septembri), štvorročné, trojročné

            - deti mladšie ako 3 roky, ktoré majú osvojené hygienické návyky - len výnimočne

            Poznámky:

            1. Riaditeľka ZŠ s MŠ Horné Obdokovce vydá rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí do materskej školy v zákonnej lehote

            2. Upozorňujeme aj na možnosť neprijatia dieťaťa do našej materskej školy z kapacitných dôvodov (v takomto prípade budú uprednostnené tie deti, pre ktoré je MŠ a ZŠ spádová a povinná).

            Príloha:

            Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa

          • Obedy od 1. mája 2023

          • Od 1.5. 2023 majú predškoláci MŠ a žiaci ZŠ ( ktorých rodičia požiadali) obedy zadarmo

            Pokiaľ rodič neodhlási včas dieťa/žiaka zo stravy, platí plnú sumu dotácie.

            1. stupeň - dotácia je 2,10 eur.

            2. stupeň - dotácia je 2,30 eur.

            Materská škola predškoláci - dotácia je 1,40 eur.

             To znamená, že rodič predškoláka bude doplácať za stravu denne 0,50 eur.

            Rodič dieťaťa predškoláka MŠ a žiaka ZŠ platí réžiu 3 eurá na mesiac vždy.

            Všetky náklady budú vypočítané automaticky na edupage za aktuálny mesiac.

            Všetky preplatky budú vrátené rodičom na účet. 

            Všetky ostatné deti MŠ platia za stravu tak, ako doteraz. 

        • Výnos zbierky Dňa narcisov
          • Výnos zbierky Dňa narcisov

          • ZŠ s MŠ v Horných Obdokovciach, ako jeden zo spoluorganizátorov verejnej zbierky ku Dňu narcisov, touto cestou ďakuje všetkým prispievateľom, žiakom, rodičom a občanom, ktorí sa formou finančnej podpory zapojili do 27. ročníka kampane Ligy proti rakovine, ktorá slúži na účely pomoci onkologickým pacientom.

            V tomto ročníku sa vyzbieralo 300 €. Výnos zbierky bol prevedený na účet "Dňa narcisov" zriadený v Slovenskej sporiteľni. Doklad o prevode touto cestou zverejňujeme.

            Ešte raz ďakujeme všetkým, ktorým nie sú osudy ťažko chorých pacientov ľahostajné.

        • Geografická olympiáda - okresné kolo
          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 31. marca 2023 sa naši žiaci - víťazi školského kola, zúčastnili okresného kola Geografickej olympiády, kde vzorne reprezentovali našu školu. 

            Žiak 5. ročníka Tomáš Magáth získal vo svojej kategórii (4. - 5. roč.), v silnej konkurencii 38 súťažiacich 2. miesto.

            Tomášovi ďakujeme a srdečne gratulujeme k peknému úspechu.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Horné Obdokovce
      • 0948 682 252 - riaditeľ školy 0918 601 737 - MŠ 038/5318685 - školská jedáleň
      • Horné Obdokovce 393 956 08 Horné Obdokovce 95608 Horné Obdokovce Slovakia
      • IČO: 37860607
      • www..zsobdokovce.edupage.org
      • Poplatky za MŠ a ŠKD: SK91 0200 0000 0016 6582 3153 Poplatky za stravné v ŠJ: SK42 0200 0000 0016 3493 2154
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje